vrijdag 30 mei 2008

Het Justitiepaleis in Brussel

Justitiepaleis Brussel - Palais de Justice Bruxelles


Poelaertplein • 1000
T (0)2 508 64 10


Opgetrokken op de plaats van het oude galgenveld van de stad, de Galgenberg, als één van de grootste 19de-eeuwse bouwwerken in Europa. J. Poelaert, de architect, ontwierp het in eclectische stijl. Het Justitiepaleis ligt centraal tussen meerdere hotels in het centrum van Brussel.


Hotels in Brussel

Sun Hotel


Sun Hotel Brussel is een 2-sterren accommodatie nabij 'Avenue Louise'. Binnen 10 minuten vanuit Hotel Sun bent u in het centrum, waar onder meer de Grote Markt en Manneken Pis te bezichtigen zijn.


Beverly hills Hotel in Brussel


Dit driesterrenhotel is perfect gesitueerd voor een prettig verblijf in Brussel, aan de met bomen omzoomde Avenue Louise en vlakbij de populaire Louise Place en Stephanie Place.
Het Beverly Hills hotel in Brussel zal u zeker kunnen bekoren.


Cascade Hotel

Het hotel is ongeveer 250 meters gesitueerd van de elegante Louiselaan, 1km van het Zuidstation (2 haltes met de metro), 100 meter van een metrostation. Hotel Cascade is volledig gerenoveerd in 2005 en bied 82 kamers. In dit hotel in Brussel vindt u vast en zeker een plaatsje om te overnachten.


Manneken-Pis Brussel - Manneken Pis Bruxelles


Stoofstraat • 1000


Dit bronzen beeldje, in de 17de eeuw gemaakt door J. Duquesnoy, is hét symbool voor de spotzieke Brusselse geest. Het staat ook bekend onder de naam "Kleine Julien" en was vroeger één van de talrijke fonteinen die de stad van water voorzagen. Inmiddels is het Manneken een legendarische figuur geworden. Door eeuwenlang vandalisme door zowel Engelsen als Fransen, werd Manneke Pis in ere hersteld door Lodewijk XV . In 1817 werd het beeldje gestolen door een vrijgelaten Franse gevangene en later in stukken teruggevonden. Met deze fragmenten werd het beeldje gemaakt dat nu op de antieke fontein prijkt.


De meeste hotels in het centrum van Brussel liggen in de omgeving van deze publiekstrekker.


Hotels in Brussel


Hotel Mozart


In dit 17e eeuws karakteristiek gebouw, midden in het centrum van Brussel, zijn elk van de 54 kamers van hotel Mozart ingericht in Louis XV stijl.


Bedford Hotel & Congress Centre


Bedford Hotel & Congress Centre, gelegen op slechts 450m. van de Grote Markt heeft 326 moderne kamers uitgerust met de nieuwste faciliteiten.


Hotel Mirabeau


Hotel Mirabeau Brussel< heeft een uitstekende, centrale ligging, zodat u met gemak de historische straten van de stad vol restaurants en boetieks kunt bezichtigen.


Eurostars Grand Place Hotel


Het Eurostars Grand Place is gesitueerd in het hartje van Brussel, naast de Grote markt en 'Mannenken Pis', en op 200 meter van het Beursgebouw te Brussel.
Eurostars Grand Place heeft 54 hotelkamers, 48 dubbels en 6 singles, alle zeer comfortabel ingericht en recentelijk gerenoveerd en zijn volledig ter uwer beschikking in het hartje van Brussel.


Een hotel boeken in Brussel


Om uw citytrip of bezoek aan Brussel zo goed mogelijk voor te bereiden, Kunt u bijna alle hotels in Brussels online reserveren. Op deze pagina vindt u een overzicht van hotels in Brussel , met informatie, prijzen en de mogelijkheid om het hotel online te reserveren:

Overzicht hotels in Brussel


Geen hotel in Brussel gevonden?

Er zijn nog vele mogelijkheden in Belgische steden in de buurt om te overnachten, een kort overzicht:




Meer informatie over hoe een hotel te boeken


Extra informatie over Brussel



Geen opmerkingen: